Guláš z vepřových jater
100 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 800gramůJátra vepřová
- 60gramůSádlo škvařené
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 500gramůRýže dušená
- 1lžičkaKari koření
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
18 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na větší nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme játra, mletou papriku a chvilku restujeme, dokud se paprika nerozpustí v tuku. Podlijeme vodou a vaříme 30 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme. Vaříme dalších 30 minut. Pár minut před koncem vaření guláš ochutíme solí, pepřem, kostkou masoxu, česnekem, kari kořením a sojovou omáčkou.
- 3Hotový guláš podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
pupendo
so 20. 12. 2014
Guláš je výborný.