Hahnekammenský řízek s vdolečky z brokolice
60 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 500gramůBrokolice
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůTvaroh jemný
- 40gramůSýr Parmezán
- 2lžíceStrouhanka
- 3gramyMuškátový oříšek
- 600gramůVepřová kýta
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brokolici omyjeme a očistíme, stonky oloupeme. Růžičky oddělíme a dáme 4 stranou. Zbývající brokolici nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kousky. V kastrolku rozpustíme máslo, cibuli na něm necháme krátce zesklovatět. Přidáme ji k nakrájené brokolici, přilijeme 100 ml vody, okořeníme solí a pepřem. Navrch položíme brokolici, kterou jsme dali stranou, přikryjeme a na mírném plameni asi 20 minut zapékáme, až zelenina změkne.
- 2Vyndáme růžičky brokolice a dáme je stranou. Zbývající zeleninu přelijeme přes sítko a necháme dobře okapat. Předehřejeme troubu na 190°C (horkovzdušná 170°C). Brokolici nahrubo umixujeme. Přidáme tvaroh, parmazán a vejce, přimícháme tolik strouhanky, aby vznikla hustá tekutina. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 3Potřeme omastkem 4 prohlubně na vdolečky (nebo formičky na porce, 200 ml). Naplníme rozmixovanou brokolicí a doprostřed zapíchneme růžičku brokolice. Formu postavíme do hlubokého plechu na pečení, dáme doprostřed trouby a ze strany nalijeme asi 2 cm vroucí vody. Vdolečky z brokolice zapékáme asi 25 minut.
- 4Řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme. Z delší strany několikrát nařízneme, ale neprořízneme, jako hahnekammenský hřeben. Osolíme a mírně zaprášíme moukou. Ohřejeme na středně velkém plameni nejprve pánev, pak olej a na něm smažíme řízek z každé strany asi 3 minuty. Řízky vyndáme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé. Slijeme z pánve olej, povaříme sedlinu po smažení se zeleninovým vývarem a ochutíme. Vyndáme vdolečky s brokolicí z formiček a položíme je na talíře. Úhledně k nim naservírujeme řízky a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.