Haše ze skopového masa s bramborem
95 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 600gramůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 40gramůStrouhanka
- 900gramůSkopová plec
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4stroužkyČesnek
- 150mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
51 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku.
- 2Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, stáhneme z ohně a vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a česnek. Směs vložíme do pekáčku na brambory, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 75 minut.
- 4Porce haše na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.