Haše ze skopového masa s rýží

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilek očistíme a nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky lilků a lehce orestujeme. Poté plátky vyskládáme na dno pekáčku. Na pánev přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a chvilku podusíme. Stáhneme z ohně, do masa vmícháme dušenou rýži, rajčatovou omáčku, dobře promícháme a vložíme do pekáčku na lilky. Posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, zakapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 50 minut.
  • 3
    Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.