Haše ze skopového masa s rýží
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůRýže dušená
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
- 4kusyLilek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Gruyére
- 40gramůStrouhanka
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůSkopová plec
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilek očistíme a nakrájíme na silnější plátky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme plátky lilků a lehce orestujeme. Poté plátky vyskládáme na dno pekáčku. Na pánev přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem a chvilku podusíme. Stáhneme z ohně, do masa vmícháme dušenou rýži, rajčatovou omáčku, dobře promícháme a vložíme do pekáčku na lilky. Posypeme strouhaným sýrem, strouhankou, zakapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 50 minut.
- 3Porce na talíři posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.