Hejk vařený v páře s jogurtovým dresingem
38 min.
Ingredience
- Hejk vařený v páře
- 240gramůHejk
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceCeler - nať
- 1stroužekČesnek
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Jogurtový dresing
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžícePažitka
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 2lžíceSýr Ricotta
- 50mililitrůJogurt nízkotučný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dva mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme povolit. Poté je celé osolíme, posypeme kmínem, zvrchu posypeme pepřem 4 barev a pokapeme citrónovou šťávou. Omyjeme po 2 kusech celé snítky petržele, 1 ks snítky celeru, malý svazek kopru a pažitky. Očistíme 3 stroužky česneku.
- 2Do širšího hrnce (s pařáčkem) nalijeme přibližně 500ml vody, přidáme do ní nové koření, bobkový list, celý černý pepř a očištěné 2 stroužky česneku, které jsme překrojili. Vodu v pařáčku přivedeme k varu, na pařáček (síťku) položíme 2 kusy filetů, na filety poklademe po jedné snítce petrželky a celeru. Pod poklicí v páře pomalu rybu vaříme 15-18 minut.
- 3Mezitím si připravíme jogurtový dresing: do misky dáme bílý jogurt, sůl, pepř, cukr, přírodní měkký sýr, prolisovaný 1 stroužek česneku. Malý svazek kopru, pažitku, lístky z jedné snítky petrželky pokrájíme velmi drobně a přidáme je k jogurtu. Směs velmi dobře promícháme.
- 4Uvařené filety hejka opatrně z páry vyjmeme, poklademe je na talíře, přelijeme jogurtovým dresingem a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.