Hejk vařený v páře s jogurtovým dresingem

38 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva mražené filety z hejka (bez kůže) omyjeme, osušíme a necháme povolit. Poté je celé osolíme, posypeme kmínem, zvrchu posypeme pepřem 4 barev a pokapeme citrónovou šťávou. Omyjeme po 2 kusech celé snítky petržele, 1 ks snítky celeru, malý svazek kopru a pažitky. Očistíme 3 stroužky česneku.
  • 2
    Do širšího hrnce (s pařáčkem) nalijeme přibližně 500ml vody, přidáme do ní nové koření, bobkový list, celý černý pepř a očištěné 2 stroužky česneku, které jsme překrojili. Vodu v pařáčku přivedeme k varu, na pařáček (síťku) položíme 2 kusy filetů, na filety poklademe po jedné snítce petrželky a celeru. Pod poklicí v páře pomalu rybu vaříme 15-18 minut.
  • 3
    Mezitím si připravíme jogurtový dresing: do misky dáme bílý jogurt, sůl, pepř, cukr, přírodní měkký sýr, prolisovaný 1 stroužek česneku. Malý svazek kopru, pažitku, lístky z jedné snítky petrželky pokrájíme velmi drobně a přidáme je k jogurtu. Směs velmi dobře promícháme.
  • 4
    Uvařené filety hejka opatrně z páry vyjmeme, poklademe je na talíře, přelijeme jogurtovým dresingem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.