Hlávkový salát s lososem, fazolovými lusky a smaženými bramborovými lupínky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři lososová filé s kůží omyjeme, osušíme, v pánvi zalijeme vodou a uvedeme do varu. Lososa pak na středním ohni 5 minut vaříme, potom pánev stáhneme z ohně a necháme ještě 5 minut odstát. Z uvařené ryby slijeme vodu, kůži odstraníme, maso rozebereme na přirozené dílky a odložíme do tepla.
  • 2
    Do středně velkého rendlíku dáme vařit vejce. Po 7 minutách vaření k vejcím přidáme fazolové lusky zbavené stopek a špiček a vaříme ještě 3 minuty. Vodu pak slijeme, vejce prudce zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme a odložíme. Fazolové lusky překrájíme na kousky a také je odložíme.
  • 3
    Mezitím na tenká kolečka nakrájíme oloupanou menší červenou cibuli, podélně rozpůlíme cherry rajčata, středně velký opraný salát rozebereme na listy a prolisujeme česnek. Potom na velmi tenké plátky nakrájíme menší dobře omyté nové brambory.
  • 4
    Na rozpáleném oleji v pánvi smažíme bramborové lupínky 5-6 minut. Když jsou křupavé a mají zlatavou barvu, dáme je do ubrousku osušit a uložíme stranou.
  • 5
    Na dresink metličkou ušleháme olivový olej s červeným vinným a balsamico octem, solí a mletým pepřem.
  • 6
    Ve větší míse smícháme lososa s vejci, fazolkami, rajčaty a cibulí. Zalijeme dresinkem a opatrně promícháme.
  • 7
    Hotový salát rozdělíme na mělké široké misky vyložené salátovými listy, přidáme smažené brambory a servírujeme ozdobené bazalkovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.