Hlávkový salát s lososem, fazolovými lusky a smaženými bramborovými lupínky
50 min.
Ingredience
- 450gramůLosos - filety
- 2litryVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibule červená
- 75gramůFazolové lusky zelené
- 125gramůRajčata
- 1kusSalát hlávkový
- 1stroužekČesnek
- 225gramůBrambory
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOcet vinný červený
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 5lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tři lososová filé s kůží omyjeme, osušíme, v pánvi zalijeme vodou a uvedeme do varu. Lososa pak na středním ohni 5 minut vaříme, potom pánev stáhneme z ohně a necháme ještě 5 minut odstát. Z uvařené ryby slijeme vodu, kůži odstraníme, maso rozebereme na přirozené dílky a odložíme do tepla.
- 2Do středně velkého rendlíku dáme vařit vejce. Po 7 minutách vaření k vejcím přidáme fazolové lusky zbavené stopek a špiček a vaříme ještě 3 minuty. Vodu pak slijeme, vejce prudce zchladíme, oloupeme, rozčtvrtíme a odložíme. Fazolové lusky překrájíme na kousky a také je odložíme.
- 3Mezitím na tenká kolečka nakrájíme oloupanou menší červenou cibuli, podélně rozpůlíme cherry rajčata, středně velký opraný salát rozebereme na listy a prolisujeme česnek. Potom na velmi tenké plátky nakrájíme menší dobře omyté nové brambory.
- 4Na rozpáleném oleji v pánvi smažíme bramborové lupínky 5-6 minut. Když jsou křupavé a mají zlatavou barvu, dáme je do ubrousku osušit a uložíme stranou.
- 5Na dresink metličkou ušleháme olivový olej s červeným vinným a balsamico octem, solí a mletým pepřem.
- 6Ve větší míse smícháme lososa s vejci, fazolkami, rajčaty a cibulí. Zalijeme dresinkem a opatrně promícháme.
- 7Hotový salát rozdělíme na mělké široké misky vyložené salátovými listy, přidáme smažené brambory a servírujeme ozdobené bazalkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.