Hlávkový salát s mangoldem
20 min.
Ingredience
- 70gramůSalát kadeřavý
- 70gramůSalát Polníček
- 70gramůMangold
- 70gramůSalát ledový
- 1kusOkurka salátová
- 20gramůKopr čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Salátové kadeřavé listy, rukotu, mangold a polníček opláchneme pod tekoucí studenou vodou, Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do jedné misky.
- 2Přidáme na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku, nasekaný kopr, petrželovou nať. Vše dohromady důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme drobně nasekaný česnek. Přelijeme jogurtem, ochutnáme, případně přisypeme cukr a ještě jednou důkladně promícháme.
- 3Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.