Holoubata v omáčce z sherry

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubata omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně postupujeme u česneku. Rajčata přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, dužinu pokrájíme na drobné kostičky.
  • 2
    Olej rozpálíme a maso na něm osmažíme dozlatova ze všech stran. Poté vyjmeme z hrnce, na rozpálený tuk ze smažení dáme pokrájenou šalotku, rajčata, česnek a olivy. Zamícháme, přidáme rozmarýn a mandle a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Poté přilijeme sherry a 100ml vody.
  • 3
    Holoubata vložíme zpět do omáčky a na mírném plameni dusíme do změknutí. Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.