Holoubata v omáčce z sherry
60 min.

Ingredience
- 100mililitrůSherry brandy
- 4kusyHoloubata
- 40mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůRajčata
- 20gramůOlivy zelené
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 1lžíceMandle loupané
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Holoubata omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně postupujeme u česneku. Rajčata přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, dužinu pokrájíme na drobné kostičky.
- 2Olej rozpálíme a maso na něm osmažíme dozlatova ze všech stran. Poté vyjmeme z hrnce, na rozpálený tuk ze smažení dáme pokrájenou šalotku, rajčata, česnek a olivy. Zamícháme, přidáme rozmarýn a mandle a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Poté přilijeme sherry a 100ml vody.
- 3Holoubata vložíme zpět do omáčky a na mírném plameni dusíme do změknutí. Maso servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.