Holoubátka se zeleninou
70 min.
Ingredience
- 800gramůHoloubata
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 30decilitrůOlej olivový
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůChléb toastový
- Na zeleninu
- 2kusyCuketa
- 1kusLilek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 30mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 7gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7147 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
772 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Holoubátka vložíme do pekáče, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a necháme v chladnu uležet přibližně hodinu.
- 2Cukety i lilek nakrájíme na silnější kolečka, papriky bez semen rozpůlíme, vložíme do mísy, zakapeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme.
- 3Uleželá holoubata dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut, v průběhu pečení podléváme šťávou. Mezitím na velké pánvi rozložíme ochucenou zeleninu, opečeme ji 8 minut z obou stran, kontrolujeme, aby se slabší plátky nepřipekly.
- 4Plátky celozrnného toastového chleba pečeme bez tuku na pánvi přibližně minutu, aby byly křupavé, potřeme je olejem, rozdělíme na talíře. Na chléb rozložíme opečenou zeleninu, přidáme pečená holoubata i s vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.