Holoubátka se zeleninou

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7147 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
772 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Holoubátka vložíme do pekáče, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme rozmarýnem, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a necháme v chladnu uležet přibližně hodinu.
  • 2
    Cukety i lilek nakrájíme na silnější kolečka, papriky bez semen rozpůlíme, vložíme do mísy, zakapeme olejem, přidáme prolisovaný česnek, tymián, osolíme a opepříme.
  • 3
    Uleželá holoubata dáme péct do středně vyhřáté trouby na 25 minut, v průběhu pečení podléváme šťávou. Mezitím na velké pánvi rozložíme ochucenou zeleninu, opečeme ji 8 minut z obou stran, kontrolujeme, aby se slabší plátky nepřipekly.
  • 4
    Plátky celozrnného toastového chleba pečeme bez tuku na pánvi přibližně minutu, aby byly křupavé, potřeme je olejem, rozdělíme na talíře. Na chléb rozložíme opečenou zeleninu, přidáme pečená holoubata i s vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.