Holubí bujon s hovězími knedlíčky

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1081 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
6 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hovězí maso posekáme nadrobno, dáme ho do mísy, ochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, majoránkou, přidáme drobně pokrájený česnek medvědí, mletou paprikou a přisypeme strouhanku. Maso s kořením a se strouhankou promícháme a utvoříme si (pomocí prstů, které si budeme namáčet do vody) malé knedlíčky.
  • 2
    Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky. Očistíme a omyjeme fenykl a pokrájíme ho na nudličky. Jarní cibulku omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Omyté rajče rozkrojíme na čtvrtky.
  • 3
    Přilijeme 1 litr holubího bujonu, dáme do do něj zeleninu, ochutíme chilli a solí (asi 1 lžička).
  • 4
    Polévku přivedeme k varu, vložíme masové knedlíčky, houby, zmírníme teplotu a vaříme asi 5-6 minut. Pak přidáme vlasové nudle, které povaříme 2 minuty, a polévku odstavíme z plotny.
  • 5
    Dosolíme ji podle chuti, přimícháme omytou petrželku kudrnku a podáváme.
  • 6
    Bujon z holoubat [30620]:
  • 7
    Očištěné a omyté holuby (nejlépe holuby kalifornské nebo texany) rozporcujeme. Mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Červené cibule oloupeme a rozkrájíme napůl. Omytou petrželovou a celerovou nať pokrájíme na kousky.
  • 8
    V hrnci na másle opečeme rozpůlené cibule rozkrojenou stranou dozlatova. Přidáme zeleninu, promícháme a krátce ji orestujeme.
  • 9
    Pak k ní přidáme rozporcované holuby, 1/2 litru bílého vína, 1 litr vody, celou lžičku celého pepře, 2 lžíce mořské soli a 3 zrnka jalovce.
  • 10
    Vaříme při mírné teplotě přibližně 1 hodinu tak, aby vývar jen mírně probublával.
  • 11
    Uvařený vývar scedíme. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho nabídnout s vývarem.
  • 12
    Vývar necháme vychladit (nejlépe na několik hodin v chladničce, pak z vychlazeného vývaru odstraníme tuk (můžeme ho znovu přecedit) - takto získáme čistý holubí bujon, který použijeme k přípravě polévek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.