Holubí kořeněné kari
50 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůKokos - mletý (Kopra)
- 2lžičkyKmín drcený
- 2lžičkyKari koření
- 1lžícePetržel kudrnka
- 4kusyBrambory
- 1špetkaSůl
- 0,25lžičkaHřebíček
- 4kusyHoloubata
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
59 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Holoubátka očistíme, vykucháme a rozpůlíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, rozvařený kokos, mírně podlijeme a dusíme cca 10 minut.
- 2Poté vložíme maso, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku, nakrájené brambory a necháme dále dusit. Dle potřeby průběžně podléváme vodou.
- 3Na závěr maso dochutíme šťávou vymačkanou z 1/2 citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.