Holubí vývar s rýží
85 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 3litryVoda pitná
- 100gramůZelenina kořenová
- 5kusůPepř černý celý
- 2lžičkySůl
- 50gramůRýže dušená
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaŠafrán
- 2lžícePažitka
- 450gramůHolub
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
606 mg
Cukr
346 mg
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné starší holuby vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna uvedeme do mírného varu. Vaříme tak dlouho, dokud není maso zcela měkké.
- 2Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a vařenou rýži. Vše krátce povaříme, měkké holuby vyjmeme a použijeme k přípravě jiného pokrmu. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně, dále nevaříme. Okořeníme špetkou šafránu, podle chuti přisolíme.
- 3Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.