Holubí vývar s rýží

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
606 mg
Cukr
346 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěné starší holuby vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna uvedeme do mírného varu. Vaříme tak dlouho, dokud není maso zcela měkké.
  • 2
    Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a vařenou rýži. Vše krátce povaříme, měkké holuby vyjmeme a použijeme k přípravě jiného pokrmu. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně, dále nevaříme. Okořeníme špetkou šafránu, podle chuti přisolíme.
  • 3
    Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.