Horalská fazolačka se slaninou

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
860 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočíme omyté bílé fazole do studené vody. Druhý den je slijeme a dáme do hrnce s 1.5 dl vody. Přidáme svazek bylinek: 1 lžíci saturejky, 1/2 lžíce tymiánu, 1/2 lžíce rozmarýnu, 1 lžíci petrželové natě a 1 lžíci celerové natě. (Bylinky svážeme nití, abychom je potom mohli z polévky vyjmout.) Polévku vaříme pomalu při mírné teplotě.
  • 2
    Omyté brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.
  • 3
    K fazolím hned na začátku vaření přidáme kůži z uzené slaniny, sůl a celou oloupanou cibuli. Vše vaříme přibližně 50-60 minut.
  • 4
    Uzenou prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a klobásu na kolečka. V pánvi slaninu vysmažíme na škvarky, které vyjmeme a odložíme do misky a na zbylém omastku osmažíme dozlatova kolečka pokrájené klobásy. 15 minut před dovařením vložíme do polévky kostičky brambor.
  • 5
    Polévku dochutíme solí, majoránkou, vyjmeme cibuli, uvařenou kůži ze slaniny, svazek bylinek a polévku nalijeme do talířů.
  • 6
    Na každou porci horalské fazolačky dáme osmažené slaninové škvarky, kolečka klobásy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.