Horalská fazolačka se slaninou
80 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 300gramůBrambory
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1lžíceSaturejka
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 200gramůKlobása uzená
- 1,5lžičkyMajoránka
- 0,5lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme omyté bílé fazole do studené vody. Druhý den je slijeme a dáme do hrnce s 1.5 dl vody. Přidáme svazek bylinek: 1 lžíci saturejky, 1/2 lžíce tymiánu, 1/2 lžíce rozmarýnu, 1 lžíci petrželové natě a 1 lžíci celerové natě. (Bylinky svážeme nití, abychom je potom mohli z polévky vyjmout.) Polévku vaříme pomalu při mírné teplotě.
- 2Omyté brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 3K fazolím hned na začátku vaření přidáme kůži z uzené slaniny, sůl a celou oloupanou cibuli. Vše vaříme přibližně 50-60 minut.
- 4Uzenou prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a klobásu na kolečka. V pánvi slaninu vysmažíme na škvarky, které vyjmeme a odložíme do misky a na zbylém omastku osmažíme dozlatova kolečka pokrájené klobásy. 15 minut před dovařením vložíme do polévky kostičky brambor.
- 5Polévku dochutíme solí, majoránkou, vyjmeme cibuli, uvařenou kůži ze slaniny, svazek bylinek a polévku nalijeme do talířů.
- 6Na každou porci horalské fazolačky dáme osmažené slaninové škvarky, kolečka klobásy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.