Hořčičná kuřecí játra

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
  • 2
    Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Nakládané okurky pokrájíme na nudličky.
  • 3
    V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme na něj játra a zprudka je 4 minuty restujeme. Potom slijeme z pánve tuk a vložíme na ni 20 g másla. Na něm necháme zesklovatět šalotku a česnek a zalijeme drůbežím vývarem a smetanou. Povaříme, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a nudličky z nakládaných okurek. Nakonec před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.