Hořčičná kuřecí játra
30 min.
Ingredience
- 500gramůJátra kuřecí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 2kusyOkurky nakládané
- 3lžíceOlej olivový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceHořčice
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
- 2Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Nakládané okurky pokrájíme na nudličky.
- 3V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme na něj játra a zprudka je 4 minuty restujeme. Potom slijeme z pánve tuk a vložíme na ni 20 g másla. Na něm necháme zesklovatět šalotku a česnek a zalijeme drůbežím vývarem a smetanou. Povaříme, až omáčka zhoustne.
- 4Do omáčky vmícháme 2 lžíce hořčice a nudličky z nakládaných okurek. Nakonec před podáváním posypeme najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.