Houbová pivní polévka

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze zvěřiny na guláš omyjeme a pokrájíme na hranolky.
  • 2
    Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
  • 3
    Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celé.
  • 4
    Bylinky: saturejku, řeřichu, česnek medvědí, pampeliškové listy a šťovík omyjeme a vše kromě řeřichy pokrájíme na tenké proužky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 5
    Řeřichu a saturejku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky, (tyto bylinky budeme přidávat do polévky až nakonec).
  • 6
    V hrnci rozpálíme máslo, do kterého přimícháme černý mletý pepř, necháme zpěnit cibuli s bylinkami, promícháme a přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením. Znovu promícháme a chvíli za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut. Pak přidáme houby, bobkový list, osolíme, okořeníme mletou paprikou, chilli a dusíme společně asi 3-4 minuty.
  • 7
    Přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu, přilijeme 1 dl tmavého žitného piva a vaříme 20 minut. 10 minut před dovařením přidáme fazolové lusky.
  • 8
    Polévku dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.