Houbová pivní polévka
65 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 80gramůŘeřicha
- 80gramůČesnek medvědí
- 80gramůPampeliškové listy
- 80gramůŠťovík
- 80gramůSaturejka
- 200gramůSrnčí maso
- 70gramůHouby čerstvé
- 2decilitryVíno červené
- 1decilitrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 2kusyCibule
- 3lžíceMáslo jihočeské
- 1lžíceKoření Zvěřina
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyChilli koření mleté
- 0,5lžíceSůl mořská
- 250gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso ze zvěřiny na guláš omyjeme a pokrájíme na hranolky.
- 2Zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- 3Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší plodnice pokrájíme, malé necháme celé.
- 4Bylinky: saturejku, řeřichu, česnek medvědí, pampeliškové listy a šťovík omyjeme a vše kromě řeřichy pokrájíme na tenké proužky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 5Řeřichu a saturejku pokrájíme nadrobno a odložíme do misky, (tyto bylinky budeme přidávat do polévky až nakonec).
- 6V hrnci rozpálíme máslo, do kterého přimícháme černý mletý pepř, necháme zpěnit cibuli s bylinkami, promícháme a přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením. Znovu promícháme a chvíli za stálého míchání vše dusíme asi 5 minut. Pak přidáme houby, bobkový list, osolíme, okořeníme mletou paprikou, chilli a dusíme společně asi 3-4 minuty.
- 7Přilijeme 1 litr vody a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu, přilijeme 1 dl tmavého žitného piva a vaříme 20 minut. 10 minut před dovařením přidáme fazolové lusky.
- 8Polévku dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.