Houbová polévka s liškami
130 min.
Ingredience
- 200gramůKančí maso
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůLišky čerstvé
- 2decilitryVíno červené
- 2kusyCibule
- 80gramůČesnek medvědí
- 80gramůPampeliškové listy
- 80gramůŠťovík
- 80gramůŘeřicha
- 100gramůŠunka uzená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 1lžíceKoření Zvěřina
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a pokrájíme na malé kousky 200 g kančího masa na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a necháme marinovat 2 hodiny.
- 2Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, větší pokrájíme, malé plodnice necháme celku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Omyté bylinky: česnek medvědí, pampeliškové listy se šťovíkem a řeřichou pokrájíme nadrobno.
- 3Uzenou šunku pokrájíme na kostičky.
- 4V hrnci rozpálíme máslo s olejem, na kterém orestujeme cibuli, přidáme maso, které posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a za stálého míchání maso dusíme asi 5 minut, přidáme lišky a dusíme společně asi 5 - 7 minut.
- 5Pak přilijeme 1 litr vody, přidáme bobkový list a když přijde polévka k varu, snížíme teplotu a vaříme 20-25 minut (až bude maso měkké).
- 6Asi 10 minut před dovařením doložíme fazolové lusky, šunku ze zvěřiny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.