Houbová polévka s rýží a zeleninou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
128 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou a propranou rýži vsypeme spolu s mraženou zeleninou do kastrůlku. Přidáme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, zalijeme 2 l vody a povaříme do měkka. V 1 l osolené vody předem namočené sušené houby uvaříme také do měkka, scedíme, přidáme do vařící se rýže i zeleniny a pokračujeme ve vaření.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku, za stálého míchání usmažme světlou jíšku, kterou zahustíme vařící polévku. Nakonec polévku dochutíme špetkou solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Hotovou polévku rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.