Houbová polévka se smaženými vejci

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme brambory, čerstvé houby (hříbky, lišky), mrkev, celer a cibuli.
  • 2
    Libeček i kopr omyjeme, kopr jemně nakrájíme. Zeleninu s houbami pokrájíme na kostičky.
  • 3
    Do hrnce si dáme rozehřát 20 g másla, přimícháme k němu hladkou mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme 1,2 litrem horké vody, kterou postupně přiléváme, abychom jíšku rozpustili dohladka. Poté vodu přivedeme k varu, vložíme do ní všechnu pokrájenou zeleninu i s houbami, snížíme teplotu a polévku pomalu vaříme. Přidáme sůl, pepř, kmín, stonek libečku, Masox a vaříme zeleninu do měkka.
  • 4
    Ke konci vaření vyjmeme z polévky celou cibuli a libeček.
  • 5
    Přimícháme sladkou smetanu, dochutíme octem.
  • 6
    V pánvi na másle (30g) usmažíme 2 vajíčka, která mírně osolíme. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme smaženými vajíčky, které posypeme koprem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.