Houbová polévka se smaženými vejci
60 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 200gramůHouby čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 0,5lžíceLibeček
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkyOcet kvasný lihový
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůMasox
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
35 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme brambory, čerstvé houby (hříbky, lišky), mrkev, celer a cibuli.
- 2Libeček i kopr omyjeme, kopr jemně nakrájíme. Zeleninu s houbami pokrájíme na kostičky.
- 3Do hrnce si dáme rozehřát 20 g másla, přimícháme k němu hladkou mouku a upražíme světlou jíšku. Zalijeme 1,2 litrem horké vody, kterou postupně přiléváme, abychom jíšku rozpustili dohladka. Poté vodu přivedeme k varu, vložíme do ní všechnu pokrájenou zeleninu i s houbami, snížíme teplotu a polévku pomalu vaříme. Přidáme sůl, pepř, kmín, stonek libečku, Masox a vaříme zeleninu do měkka.
- 4Ke konci vaření vyjmeme z polévky celou cibuli a libeček.
- 5Přimícháme sladkou smetanu, dochutíme octem.
- 6V pánvi na másle (30g) usmažíme 2 vajíčka, která mírně osolíme. Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme smaženými vajíčky, které posypeme koprem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.