Houbová specialita
40 min.
Ingredience
- 8kusůHříbky čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 80gramůSýr Gouda 45%
- 1kusRohlíky bílé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z větších očištěných hřibů opatrně vykrojíme nožky tak, aby ve spodní části kloboučků vznikla prohlubeň.
- 2Nožky hříbů v misce rozetřeme s česnekem, přidáme celé vejce, nastrouhaný sýr, okořeníme majoránkou a oreganem. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Rohlík namočíme do trochy mléka, po chvilce lehce vymačkáme a přidáme ke směsi. Vše dobře promícháme a směsí naplníme kloboučky hříbků. Zakápneme olivovým olejem, urovnáme do zapékací mísy a vložíme do předem vyhřáté trouby. Při 180°C asi 20 minut zapékáme. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 15. 4. 2017
Houbová specialita
Houby máme všichni rádi 😉😉