Houbové karbanátky s ovesnými vločkami a houbami
40 min.
Ingredience
- 150gramůOvesné vločky
- 0,5litrVoda pitná
- 100gramůHouby čerstvé
- 2kusyCibule
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůStrouhanka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky promyjeme ve vlažné vodě, pak je zalijeme 1/2 litru studené vody s 1/2 lžičky soli a uvaříme kaši.
- 2Očištěné a omyté čerstvé lesní houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. V pánvi na rozpáleném másle cibuli zpěníme, pak k ní přimícháme houby a dusíme je do doby, až se z nich odpaří všechna voda. Pak houby s cibulí smícháme s uvařenou ovesnou kaší. Směs ochutíme pepřem, kmínem, petrželkou, prolisovaným česnekem, majoránkou, mletou paprikou, přimícháme 1 vejce a směs zahustíme strouhankou, aby byla dostatečně tuhá. Utvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu: 50g hladká mouka + 1 vejce + 80 g strouhanka.
- 3V pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany.
- 4Podáváme je horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.