Houbové karbanátky s ovesnými vločkami a houbami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
45 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky promyjeme ve vlažné vodě, pak je zalijeme 1/2 litru studené vody s 1/2 lžičky soli a uvaříme kaši.
  • 2
    Očištěné a omyté čerstvé lesní houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. V pánvi na rozpáleném másle cibuli zpěníme, pak k ní přimícháme houby a dusíme je do doby, až se z nich odpaří všechna voda. Pak houby s cibulí smícháme s uvařenou ovesnou kaší. Směs ochutíme pepřem, kmínem, petrželkou, prolisovaným česnekem, majoránkou, mletou paprikou, přimícháme 1 vejce a směs zahustíme strouhankou, aby byla dostatečně tuhá. Utvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu: 50g hladká mouka + 1 vejce + 80 g strouhanka.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany do zlatohněda. Smažíme je přibližně 2-3 minuty z každé strany.
  • 4
    Podáváme je horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.