Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí
45 min.
Ingredience
- 175gramůVepřové maso mleté
- 8kusůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůStrouhanka
- 2lžíceŠalvěj čerstvá
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z 8 velikých hub nebo 16 rozevřených žampionů odřízneme nohy a najemno nasekáme. Společně s jemně nasekanou cibulkou a česnekem nasypeme do pánve s těžkým dnem a na rozpáleném oleji dusíme 3-5 minut doměkka, přidáme mleté vepřové maso a 5 minut smažíme do zhnědnutí. Přesypeme do misky, přidáme strouhanku, čerstvou nasekanou šalvěj nebo petrželku, rozšlehané středně velké vejce, dochutíme a smícháme.
- 2Směsí naplníme houbové kloboučky a 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Houby změknou a zezlátnou. Před podáním ozdobíme lístky šalvěje nebo petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.