Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 8 velikých hub nebo 16 rozevřených žampionů odřízneme nohy a najemno nasekáme. Společně s jemně nasekanou cibulkou a česnekem nasypeme do pánve s těžkým dnem a na rozpáleném oleji dusíme 3-5 minut doměkka, přidáme mleté vepřové maso a 5 minut smažíme do zhnědnutí. Přesypeme do misky, přidáme strouhanku, čerstvou nasekanou šalvěj nebo petrželku, rozšlehané středně velké vejce, dochutíme a smícháme.
  • 2
    Směsí naplníme houbové kloboučky a 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Houby změknou a zezlátnou. Před podáním ozdobíme lístky šalvěje nebo petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.