Houbový jáhelník
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1hrstStrouhanka
- 300gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Osolené mléko uvedeme do varu, pomalu přisypeme jáhly a vaříme, až vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladnout.
- 2Na 2 lžících sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.
- 3Do vychladlé kaše zamícháme houby, vejce a nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme a směs rozložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V horké troubě zapečeme dozlatova.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.