Hověz maso v zázvorové omáčce
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 1lžícePažitka
- 3lžíceChilli omáčka
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaKurkuma
- 60gramůKokos sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKari koření
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžíceCukr třtinový
- 200mililitrůMléko kokosové
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku a česnek očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve velké pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje, jarní cibulku a česnek orestujeme. Potom vsypeme nastrouhaný zázvor, na jemno nasekanou pažitku a ještě chvilku opékáme.
- 2Přidáme chilli omáčku, limetkovou šťávu, kurkumu, sušený kokos a opékáme ještě asi minutu.
- 3Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. V další pánvi rozpálíme zbytek slunečnicového oleje, maso na něm orestujeme. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Do pánve nasypeme třtinový cukr a necháme ho zkaramelizovat, poté přilijeme kokosové mléko, přidáme obsah první pánve a přivedeme k varu. Nakonec do omáčky vložíme orestované maso, prohřejeme.
- 5Servírujeme na připravené talíře, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.