Hověz maso v zázvorové omáčce

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku a česnek očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve velké pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje, jarní cibulku a česnek orestujeme. Potom vsypeme nastrouhaný zázvor, na jemno nasekanou pažitku a ještě chvilku opékáme.
  • 2
    Přidáme chilli omáčku, limetkovou šťávu, kurkumu, sušený kokos a opékáme ještě asi minutu.
  • 3
    Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. V další pánvi rozpálíme zbytek slunečnicového oleje, maso na něm orestujeme. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Do pánve nasypeme třtinový cukr a necháme ho zkaramelizovat, poté přilijeme kokosové mléko, přidáme obsah první pánve a přivedeme k varu. Nakonec do omáčky vložíme orestované maso, prohřejeme.
  • 5
    Servírujeme na připravené talíře, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.