Hovězí játra marinovaná
65 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 130mililitrůOlej olivový
- 130mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 6stroužkůČesnek
- 1kusOregano čerstvé
- 750gramůJátra hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
355 mg
Cukr
114 mg
Postup přípravy
- 1Omytá játra nakrájíme na plátky.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme se solí, mletou paprikou, najemno nasekaným oreganem a petrželkou. Smícháme ocet s olivovým olejem a vmícháme do česnekové směsi. Do připravené marinády vložíme plátky jater a necháme asi 12 hodin marinovat.
- 3Marinovaná játra vložíme na pánev a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra vyjmeme z pánve. Do šťávy, kterou játra pustila, vmícháme marinádu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Játra i omáčku osolíme a opepříme.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.