Hovězí játra marinovaná

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
355 mg
Cukr
114 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá játra nakrájíme na plátky.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme se solí, mletou paprikou, najemno nasekaným oreganem a petrželkou. Smícháme ocet s olivovým olejem a vmícháme do česnekové směsi. Do připravené marinády vložíme plátky jater a necháme asi 12 hodin marinovat.
  • 3
    Marinovaná játra vložíme na pánev a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra vyjmeme z pánve. Do šťávy, kterou játra pustila, vmícháme marinádu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Játra i omáčku osolíme a opepříme.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.