Hovězí játra na víně

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
881 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.
  • 3
    Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.