Hovězí játra na víně
75 min.
Ingredience
- 600gramůJátra hovězí
- 100mililitrůVíno bílé
- 800mililitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůMáta
- 15gramůPetržel - nať
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 1špetkaSkořice mletá
- 25gramůStrouhanka
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 35gramůOlej olivový
- 100gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
881 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.
- 3Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.