Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku puy propláchneme a necháme přes noc máčet ve 3/8 l vody. Druhý den oloupeme česnek, stroužek dáme do vody ve které se čočka máčela, přidáme bobkový list.
  • 2
    Vaříme 25 - 30 minut při vysoké teplotě, slijeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme ocet.
  • 3
    Snítky bazalky a koriandru opláchneme, osušíme, nesekáme na jemno, stroužek česneku prolisujeme. Smícháme jogurt se smetanou, vmícháme bylinky a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín.
  • 4
    Plátky nakládaného vařeného jazyka narovnáme na mísu nebo talíře, vedle upravíme čočku. Bylinkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.