Hovězí jazyk s čočkou puy a bylinkovým krémem
40 min.
Ingredience
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 800gramůHovězí jazyk
- 130gramůČočka jedlá
- 350mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyKoriandr čerstvý
- 200gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 150gramůZakysaná smetana
- 1špetkaKmín drcený
- 3kusyBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čočku puy propláchneme a necháme přes noc máčet ve 3/8 l vody. Druhý den oloupeme česnek, stroužek dáme do vody ve které se čočka máčela, přidáme bobkový list.
- 2Vaříme 25 - 30 minut při vysoké teplotě, slijeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme a přidáme ocet.
- 3Snítky bazalky a koriandru opláchneme, osušíme, nesekáme na jemno, stroužek česneku prolisujeme. Smícháme jogurt se smetanou, vmícháme bylinky a česnek, přidáme sůl, pepř a kmín.
- 4Plátky nakládaného vařeného jazyka narovnáme na mísu nebo talíře, vedle upravíme čočku. Bylinkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.