Hovězí kudlásková polévka
25 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- Bramborové kudlásky
- 500gramůBrambory
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Na dochucení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
147 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci si pomalu přivedeme k varu čistý hovězí vývar bez masa. Připravíme si těstíčko na bramborové kudlásky: oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy a vodu z nich slijeme. Přidáme k nim mléko, vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a hladkou mouku (asi 5–6 lžic). Těsto dobře promícháme, musí být husté. V případě potřeby přidáme mouku.
- 2Lžičkou z těsta vykrajujeme kudlásky – noky, které vkládáme do vývaru. Promícháme, vaříme je asi 2–3 minuty. Přidáme omytý, drobně pokrájený kerblík, dochutíme solí, máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.