Hovězí kudlásková polévka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
147 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci si pomalu přivedeme k varu čistý hovězí vývar bez masa. Připravíme si těstíčko na bramborové kudlásky: oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy a vodu z nich slijeme. Přidáme k nim mléko, vejce, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek a hladkou mouku (asi 5–6 lžic). Těsto dobře promícháme, musí být husté. V případě potřeby přidáme mouku.
  • 2
    Lžičkou z těsta vykrajujeme kudlásky – noky, které vkládáme do vývaru. Promícháme, vaříme je asi 2–3 minuty. Přidáme omytý, drobně pokrájený kerblík, dochutíme solí, máslem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.