Hovězí líčka na červeném víně

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Líčka nakrájíme na větší kusy, vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme v kastrolu na sádle.
  • 2
    Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu. Vložíme maso zpět, přidáme nakrájený česnek, bobkový list, kytičku ze snítek bylinek, zalijeme vínem, vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by měla šťávu zahustit. Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat do 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a nechat dodusit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.