Hovězí líčka na červeném víně
140 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí líčka
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůVíno červené
- 2kusyBobkový list
- 3kusyTymián čerstvý
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 3kusyPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůVepřové sádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
11 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Líčka nakrájíme na větší kusy, vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme v kastrolu na sádle.
- 2Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu. Vložíme maso zpět, přidáme nakrájený česnek, bobkový list, kytičku ze snítek bylinek, zalijeme vínem, vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by měla šťávu zahustit. Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat do 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a nechat dodusit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.