Hovězí maso dušené se zeleninou, broskvemi a hruškami
115 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 150gramůPaprika zelená
- 200mililitrůVíno bílé
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 500gramůRajčata žlutá
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 500gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 120gramůCeler bulvový
- 50gramůCeler - nať
- 2kusyBobkový list
- 5gramůChilli paprička sušená
- 300gramůBroskve
- 300gramůHrušky
- 15gramůTymián čerstvý
- 40gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky, žlutá rajčata na kostičky, celer, oloupeme, nastrouháme na hrubo, celerovou nať posekáme, brambory očistíme, rozkrájíme na kostičky. Broskve a hrušky oloupeme, broskve vypeckujeme, hrušky zbavíme jádřinců, obojí krájíme na tenčí plátky.
- 2V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme maso a osmahneme ze všech stran. Přidáme cibuli, česnek a orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem a dusíme zvolna asi hodinu. Nyní přidáme brambory, papriky, rajčata, celer, nať, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, solí, pepřem a dusíme téměř do měkka. Nakonec přimícháme chilli papričku, broskve, hrušky, pár minut podusíme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.