Hovězí maso dušené se zeleninovou směsí
60 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 3kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 0,5kilogramBrambory
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusMasox
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaHřebíček
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme.
- 2Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a krátce provaříme.
- 3V pánvi rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek, pak přidáme kousky masa a smažíme. Postupně přidáváme připravené nakrájené papriky, rajčata, brambory a mrkev a vše vmícháme. Podle chuti okořeníme kurkumou, rozemletým hřebíčkem, paprikou, pepřem a solí. Směs zalijeme vývarem z masoxu a dusíme, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Směs nakonec zjemníme vmícháním másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.