Hovězí maso pečené se zeleninou
140 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůCeler bulvový
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 2špetkySaturejka
- 5kusůNové koření celé
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyOkurky nakládané
- 80gramůMrkev kořen
- 4stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.
- 3Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.