Hovězí maso pečené se zeleninou

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.
  • 3
    Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.