Hovězí maso s artyčoky a olivami

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
15 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
28 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole na lžíci rozehřátého olivového oleje zprudka opečeme omyté maso, vyjmeme a necháme stranou.
  • 2
    Z artyčoků odstraníme vrchní listy a lodyhu, vložíme je do misky s vodou a citronem.
  • 3
    Do kastrolu přidáme ještě lžíci oleje, zahřejeme a vložíme prolisovaný česnek a oloupané rozpůlené jarní cibulky. Smažíme 2-3 minuty, přilijeme víno a povaříme 1 minutu.
  • 4
    Potom přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, nasekané oregano, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme opečené hovězí maso a na čtvrtky nakrájené artyčoky. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  • 5
    Chvíli před dopečením přidáme vypeckované černé olivy.
  • 6
    Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.