Hovězí maso s artyčoky a olivami
70 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 750gramůHovězí maso zadní
- 2kusyArtyčoky
- 5kusůCibulka jarní
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžičkyOregano čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
15 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
28 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na lžíci rozehřátého olivového oleje zprudka opečeme omyté maso, vyjmeme a necháme stranou.
- 2Z artyčoků odstraníme vrchní listy a lodyhu, vložíme je do misky s vodou a citronem.
- 3Do kastrolu přidáme ještě lžíci oleje, zahřejeme a vložíme prolisovaný česnek a oloupané rozpůlené jarní cibulky. Smažíme 2-3 minuty, přilijeme víno a povaříme 1 minutu.
- 4Potom přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, nasekané oregano, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme opečené hovězí maso a na čtvrtky nakrájené artyčoky. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 5Chvíli před dopečením přidáme vypeckované černé olivy.
- 6Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou. Přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.