Hovězí maso v provensálské omáčce

170 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na 3 cm velké kousky a 20 minut jej smažíme na rozpáleném oleji. Papriky a cibuli očistíme a pokrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobnější kousky, rajčata a lilek pokrájíme na plátky.
  • 2
    Osmažené maso vyjmeme z pánve, dáme do ní pokrájenou cibuli a smažíme 5 minut, přidáme papriky a lilek a smažíme dalších 5 minut, pak přidáme rajčata, protlak, maso, česnek, svazek bylin, víno a 1 l vývaru. Zakryté dusíme 2 hodiny.
  • 3
    Maso vyjmeme z omáčky, přilijeme zbytek vývaru. Olivy rozmixujeme a vzniklou kaši přidáme do omáčky. Vyjmeme svazek bylin. Necháme 5 minut povařit, do omáčky vrátíme maso a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.