Hovězí maso v šalvějové šťávě
140 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyRajčata
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1šálekVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
988 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme.
- 2Do kastrolu vlijeme olej, urovnáme plátky masa a posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou. Na každý plátek položíme půlku omytého rajčete a 1-2 lístky šalvěje. Maso pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Podle potřeby podlijeme trochou vody a rajčata občas přimáčkneme, aby pustila šťávu.
- 3Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.