Hovězí na cibuli
100 min.
Ingredience
- 1250gramůCibule
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 6gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 20gramůCitronová kůra
- 560mililitrůCitronová šťáva
- 12mililitrůTabasco
- 160gramůRajčata
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny konzumní
- 6gramůLibeček
- 1stroužekČesnek
- 6gramůPetržel kudrnka
- 50mililitrůProtlak rajčatový
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
14 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na kolečka a osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme do zezlátnutí, poté přidáme maso, pokrájené bylinky, utřený česnek, citronovou kůru a šťávu, osolíme, opepříme.
- 2Necháme chvíli smažit, poté podlijeme 250 ml vody a uvedeme k varu. Do vařící se omáčky přidáme protlak a tabasco. Přiklopené dusíme cca 60 minut do změknutí masa.
- 3Rajčata pokrájíme a přidáme k omáčce, necháme ještě pár minut dusit. Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce a ihned servírujeme s uvařeným masem a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.