Hovězí na koření, šunce a víně
125 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej stolní
- 100gramůHouby čerstvé
- 500gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůVíno červené
- 150mililitrůBujón hovězí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyJalovec
- 1lžíceHořčice
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 2stroužkyČesnek
- 8plátkůŠunka uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
55 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bylinky nasekáme, jalovec rozdrtíme a obojí smícháme s hořčicí, kořením a 20 ml oleje. Dobře promícháme, směsí potřeme maso, které položíme na šunky na alobalu naskládané tak, aby se překrývaly. Vše zabalíme jako roládu a necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
- 2Maso poté uložíme do pekáče bez alobalu a pokapeme 60 ml oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, houby, cibuli, česnek, bobkový list a víno.
- 3Maso pečeme 1 a 1/2 hodiny na 180 °C a průběžně ho podléváme vlastní šťávou a přiléváme bujón. Maso po upečení vyndáme a ze směsi v pekáči odstraníme bobkový list. Výpek se zeleninou rozmixujeme a se smetanou, solí a pepřem krátce povaříme.
- 4Hovězí podáváme nakrájené na plátky s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.