Hovězí na koření, šunce a víně

125 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
940 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
55 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky nasekáme, jalovec rozdrtíme a obojí smícháme s hořčicí, kořením a 20 ml oleje. Dobře promícháme, směsí potřeme maso, které položíme na šunky na alobalu naskládané tak, aby se překrývaly. Vše zabalíme jako roládu a necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
  • 2
    Maso poté uložíme do pekáče bez alobalu a pokapeme 60 ml oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, houby, cibuli, česnek, bobkový list a víno.
  • 3
    Maso pečeme 1 a 1/2 hodiny na 180 °C a průběžně ho podléváme vlastní šťávou a přiléváme bujón. Maso po upečení vyndáme a ze směsi v pekáči odstraníme bobkový list. Výpek se zeleninou rozmixujeme a se smetanou, solí a pepřem krátce povaříme.
  • 4
    Hovězí podáváme nakrájené na plátky s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.