Hovězí pečeně podušená na víně

240 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si připravíme nálev smícháním červeného vína, kuliček pepře, rozmarýnu, tymiánu a nastrouhané kůry z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče. Do nálevu vložíme maso a necháme 2 dny marinovat.
  • 2
    Maso vyndáme a svážeme nití. Osolíme a opepříme. V pekáči zahřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  • 3
    Na pekáč vlijeme ocet a s jeho pomocí rozředíme připečeniny. Povaříme je a poté k masu přidáme oškrábanou a nakrájenou mrkev, petržel a celer. Vložíme ještě oloupanou a na čtvrtky pokrájenou cibuli a ve vroucí vodě spařená rajčata, která jsme rozkrájeli na měsíčky a zbavili semínek.
  • 4
    Přes síto přecedíme nálev a vlijeme ho do pekáče k masu a zelenině. Počkáme, dokud nezačne vřít a potom pekáč přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Dusíme 3 hodiny, přitom během dušení maso obracíme a přeléváme šťávou.
  • 5
    Vyjmeme maso a necháme ho, aby si odpočinulo. Poté oddělíme kost a prolisujeme šťávu do misky. Vmícháme do ní zakysanou smetanu a koňak. Ještě šťávu krátce povaříme.
  • 6
    Nakrájíme maso na plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.