Hovězí pečeně v hořčicové omáčce

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
758 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso naklepeme, protkneme klínky z poloviny dávky slaniny a osolíme.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájený česnek, cibuli a usmažíme je do zlatova. Vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme hořčici, opepříme a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
  • 3
    Zpola měkké maso dáme do trouby a bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku, bujón, pivo a vše krátce povaříme. Omáčku dochutíme hořčicí, vložíme do ní naporcované maso a jen prohřejeme.
  • 4
    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.