Hovězí pečeně v hořčicové omáčce
110 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceStrouhanka
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžičkyHořčice
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůOlej stolní
- 0,5kusBujón hovězí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
758 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso naklepeme, protkneme klínky z poloviny dávky slaniny a osolíme.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájený česnek, cibuli a usmažíme je do zlatova. Vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme hořčici, opepříme a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
- 3Zpola měkké maso dáme do trouby a bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku, bujón, pivo a vše krátce povaříme. Omáčku dochutíme hořčicí, vložíme do ní naporcované maso a jen prohřejeme.
- 4Podáváme s houskovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.