Hovězí plátky s bylinkovou náplní
60 min.
Ingredience
- 1lžíceSaturejka
- 400gramůHovězí maso přední
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůAnglická slanina
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceŘeřicha
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1hrstPažitka
- 40gramůTuk rostlinný
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme náplň: Nadrobno nasekané bylinky promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, zalijeme rozšlehanými vejci a osolíme. Mícháme, dokud směs neztuhne, pak odstavíme.
- 2Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a poklademe předem připravenou směsí. Maso svineme a převážeme nití.
- 3Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme závitky, osmahneme ze všech stran, podlijeme a dusíme do měkka.
- 4Mezitím nasucho opražíme hladkou a polohrubou mouku, rozředíme studenou vodou a přidáme do šťávy, kterou pustily závitky. Na ozdobu si připravíme nasekanou pažitku a vejce na tvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.