Hovězí plátky s rajčatovým dipem
34 min.
Ingredience
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kilogramHovězí svíčková
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- Na dip
- 800gramůRajčata
- 1decilitrKečup
- 40mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 40mililitrůHořčice
- 1mililitrTabasco
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyCibule
- 30gramůEstragon
- 30gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme nakrájená rajčata a cibuli, kečup, worcesterovou omáčku, tabasco, hořčici, sůl, citronovou šťávu, olej, ocet balsamico a vše rozmixujeme ne úplně dohladka.
- 2Slabé plátky svíčkové lehce naklepeme, nasolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji 2 minuty z každé strany, při otáčení vložíme kousek másla. Odložíme na nahřátý talíř, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut v teple odpočinout. Zatím nadrobno nasekáme bylinky a vmícháme je do rajčatové omáčky.
- 3Na talíř upravíme plátek masa a okolo naneseme hotový rajčatový dip.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.