Hovězí plátky se sójovou octovou omáčkou - Jangdží móri pchjonjuk
339 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
- 15litrůVoda pitná
- 45gramůPórek
- 2gramyČesnek
- 2gramySůl
- 3gramyOříšky piniové
- 12kusůPetržel - nať
- Octová sójová omáčka
- 18mililitrůOmáčka sójová
- 2gramyPaprika mletá sladká
- 22mililitrůOcet kvasný lihový
- 15mililitrůVoda pitná
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
921 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Pórek a česnek oloupeme. Petrželovou nať propláchneme pod studenou vodou, červenou papričku očistíme a rozřízneme ji do tvaru květu - na konečnou ozdobu. Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a přidáme do vývaru pórek a česnek. Maso vaříme ještě hodinu, než změkne. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, zabalíme do bavlněné utěrky a zatížíme, aby zploštělo. Zploštělé maso nakrájíme na větší plátky proti vláknu. Smícháme přísady na octovou sojovou omáčku, pinie rozdrtíme na prášek. Plátky masa rozložíme po obvodu talířů, lístky petrželky urovnáme po obvodu kruhu z masových plátků a do středu. Růžičku z papričky dáme do středu každého talíře. Plátky masa po obvodu kruhu posypeme mletými piniemi. Podáváme studené s octovou sojovou omáčkou.
- 2Octovou sojovou omáčku připravíme tak, že smícháme sojovou omáčku se lžičkou mleté papriky, octem a vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.