Hovězí polévka s houbami z Benecka

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
65 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí přední maso omyjeme a dáme do většího hrnce. Přidáme k němu omytou morkovou kost. Zalijeme studenou vodou (1,5 litru) a dáme vařit.
  • 2
    Mezitím, než se začne voda vařit, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a přidáme ji společně s oloupanou cibulí a česnekem do vody k masu. Ještě přidáme celé nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Zelenou petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
  • 3
    Když přijde polévka k varu, ztlumíme teplotu a necháme ji pod pokličkou pomalu probublávat.
  • 4
    Oloupeme a omyjeme brambory, které nakrájíme na kostičky. Čerstvé houby (hříbky, lišky, kozáky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
  • 5
    Brambory dáme vařit do osolené vody zvlášť (0,5 l vody + 1/2 lžičky soli).
  • 6
    Když je maso měkké, vývar scedíme do druhého hrnce, přidáme do něj pokrájené houby a pomalu vaříme 15 minut. Poté do polévky přidáme scezené uvařené brambory, na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu a pokrájené uvařené maso. Dochutíme polévkovým kořením Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.