Hovězí polévka s houbami z Benecka
115 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso přední
- 250gramůKosti hovězí morkové
- 2litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCibule
- 4kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 0,5lžíceSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůBrambory
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaPolévkové koření Maggi
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
748 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
65 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí přední maso omyjeme a dáme do většího hrnce. Přidáme k němu omytou morkovou kost. Zalijeme studenou vodou (1,5 litru) a dáme vařit.
- 2Mezitím, než se začne voda vařit, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a přidáme ji společně s oloupanou cibulí a česnekem do vody k masu. Ještě přidáme celé nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Zelenou petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.
- 3Když přijde polévka k varu, ztlumíme teplotu a necháme ji pod pokličkou pomalu probublávat.
- 4Oloupeme a omyjeme brambory, které nakrájíme na kostičky. Čerstvé houby (hříbky, lišky, kozáky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.
- 5Brambory dáme vařit do osolené vody zvlášť (0,5 l vody + 1/2 lžičky soli).
- 6Když je maso měkké, vývar scedíme do druhého hrnce, přidáme do něj pokrájené houby a pomalu vaříme 15 minut. Poté do polévky přidáme scezené uvařené brambory, na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu a pokrájené uvařené maso. Dochutíme polévkovým kořením Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.