Hovězí polévka s játrovou rýží, noky nebo knedlíčky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
439 mg
Cukr
486 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky, přidáme navlhčenou a vymačkanou žemli, cibuli a vše najemno umeleme.
  • 2
    Do umleté směsi zamícháme strouhanku, česnek utřený se solí, prosátou mouku a vejce. Směs okořeníme drcenou majoránkou a mletým pepřem.
  • 3
    Vše dobře promícháme a do vařícího hovězího vývaru zavaříme jako játrovou rýži, noky nebo knedlíčky.
  • 4
    Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 5
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
  • 6
    Játrové noky - vykrajujeme je navlhčenou polévkovou lžící a zaváříme do vývaru.
  • 7
    Játrové knedlíčky - tvarujeme obvyklým způsobem a zaváříme do vývaru jako noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.