Hovězí polévka s masovou rýží

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
812 mg
Cukr
664 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 2
    Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, prosátou mouku, vejce, drcenou majoránku, mletý pepř a strouhanku. Směs promícháme.
  • 3
    Z promíchané hmoty obvyklým způsobem připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a vaříme 5-8 minut.
  • 4
    Uvařenou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru.
  • 5
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s masovou rýží vložíme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.