Hovězí polévka s masovou rýží
40 min.
Ingredience
- 10gramůPolévkové koření
- 200gramůHovězí výřez
- 70gramůVepřový výřez
- 150gramůJátra hovězí
- 20gramůSůl
- 1gramMajoránka
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 1litrVoda pitná
- 20gramůPetržel - nať
- 1700mililitrůVývar z hovězích kostí
- 40gramůCibule
- 15gramůČesnek
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
812 mg
Cukr
664 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, prosátou mouku, vejce, drcenou majoránku, mletý pepř a strouhanku. Směs promícháme.
- 3Z promíchané hmoty obvyklým způsobem připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a vaříme 5-8 minut.
- 4Uvařenou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru.
- 5Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s masovou rýží vložíme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.