Hovězí polévka se zeleninou

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
915 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme vývar z hovězích kostí. Do připraveného vývaru vložíme opláchnuté hovězí maso a zvolna je uvaříme doměkka. Vývar se nemá zakalit.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na jemné plátky. Do vroucího vývaru vlijeme dezertní víno, přidáme glutasol, sůl, na nudličky nakrájenou očištěnou mrkev, hlávkové zelí, pórek, česnek a jemně nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.
  • 3
    Nakonec polévku ochutíme kari kořením a pepřem a přidáme sádlo, které utvoří mastná oka.
  • 4
    Při podávání do polévky přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.