Hovězí polévka se zeleninou
80 min.
Ingredience
- 100gramůPórek
- 100gramůMrkev kořen
- 1800gramůVývar z hovězích kostí
- 100mililitrůVíno bílé
- 500gramůHovězí maso přední
- 20gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůSádlo škvařené
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůGlutasol
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 20gramůCibule
- 5gramůKari koření
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
915 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme vývar z hovězích kostí. Do připraveného vývaru vložíme opláchnuté hovězí maso a zvolna je uvaříme doměkka. Vývar se nemá zakalit.
- 2Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na jemné plátky. Do vroucího vývaru vlijeme dezertní víno, přidáme glutasol, sůl, na nudličky nakrájenou očištěnou mrkev, hlávkové zelí, pórek, česnek a jemně nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.
- 3Nakonec polévku ochutíme kari kořením a pepřem a přidáme sádlo, které utvoří mastná oka.
- 4Při podávání do polévky přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.