Hovězí půlnoční vývar
155 min.
Ingredience
- Vývar z kostí s červeným vínem
- 250gramůCeler bulvový
- 350gramůHovězí oháňka
- 350gramůHovězí žebra
- 350gramůKosti hovězí morkové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyPepř 4 barev
- 1kusPetržel - nať
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 5lžicVíno portské
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 30gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyMrkev kořen
- 4lžičkyPažitka
- 80mililitrůRajčatová šťáva
- 80mililitrůŠťáva karotková
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 2špetkyChilli koření mleté
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1721 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
122 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
19 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme 80 ml rajčatové šťávy, 80 ml zeleninové šťávy, 200 ml červeného vína, přidáme 2 špetky chilli, 2 prolisované stroužky česneku a dolijeme 800 ml vývaru z kostí. Podle chuti přidáme cukr, sůl, polévku přivedeme k varu, povaříme ji 1-2 minuty, posypeme omytou pokrájenou petrželkou a podáváme.
- 2Vývar z kostí s červeným vínem [27736]:
- 3Scezený vývar z kostí (1 litr) s pokrájeným masem přivedeme k varu, přidáme do něj 5 lžic portského červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku a ½ lžičky mleté červené papriky. Vývar vaříme při mírné teplotě 5 -7 minut.
- 4Pažitku omyjeme, pokrájíme nadrobno. Polévku dochutíme solí a každou porci posypeme 1 lžičkou pažitky.
- 5Hovězí vývar z kostí [27725]:
- 6Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.
- 7Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).
- 8Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.