Hovězí ragů po burgundsku
145 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůMajoránka
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 8kusůPepř černý celý
- 750mililitrůVíno červené
- 800gramůHovězí kýta
- 20kusůBílá cibulka
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2centilitryMartell cognac
- 50gramůPetržel - nať
- 3lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a jeden stroužek česneku. Cibuli i česnek rozpůlíme a dáme do mísy. Přidáme k nim rozmarýn, tymián, majoránku, bobkový list a celý pepř. Zalijeme vínem.
- 2Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky o velikosti 3 krát 3 centimetry a vložíme do mísy s nálevem. Necháme v chladnu odležet do druhého dne.
- 3Další den oloupeme zbytek česneku a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.
- 4Maso necháme v sítu okapat, osušíme ho, nálev si schováme.
- 5V kastrolu si rozpálíme olej a dáme na něj slaninu a česnek. Vmícháme celé cibulky a opečeme je dozlatova. Vyndáme vše z kastrolu a vložíme do něj maso a zprudka ho opečeme. Zaprášíme moukou a opečeme. Pak přidáme cibulky, slaninu, bylinky z nálevu a nálev. Osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme 90 minut.
- 6Žampiony očistíme, pokrájíme a opečeme je na másle. Pět minut před odstavením ragú z plotny je vmícháme do ragú.
- 7Nakonec ragú ještě zjemníme koňakem a povaříme, aby zhoustlo. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.