Hovězí ražniči s olivami a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůHovězí maso zadní
- 16kusůRajčata Cherry
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet Sherry
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule červená
- 6kusůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 32kusůOlivy zelené
- 1,5decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
53 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na 24 stejně velkých kusů. Napícháme je na 8 dřevěných grilovacích jehel střídavě s cherry rajčaty a polovinou zelených oliv.
- 2Připravíme si omáčku smícháním olivového oleje, sherry octa, soli, pepře a rozetřeného stroužku česneku.
- 3Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje a osmažíme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a olivy a smažíme 3 minuty. Přidáme petrželku, citronovou šťávu a udržujeme teplé. Použijeme jako přílohu.
- 4Kebaby grilujeme na olejem potřeném rožni či mřížce cca 10 minut. Potíráme je a často obracíme.
- 5Podáváme s rajčatovou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.