Hovězí roláda po moravsku
120 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí kýta
- 300gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySaturejka
- 2špetkyKmín drcený
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyKari koření
- 3kusyOkurky nakládané
- 100gramůPárky Debrecínské
- 10gramůPetržel kudrnka
- 2lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
68 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Rovnoměrně položíme plátky bůčku, plátky kyselé okurky, plátky párků, posypeme kari kořením, saturejkou, posekanou petrželkou a kmínem. Zabalíme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem.
- 2Vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl. V průběhu pečení občas poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- 3Upečenou roládu nakrájíme na silnější plátky a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.