Hovězí rolka plněná žampiony a brusinkami
150 min.
Ingredience
- 120gramůAnglická slanina
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePažitka
- 2lžícePetržel - nať
- 50gramůBrusinky
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kilogramyHovězí roštěnka vys. peč.
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 125mililitrůVíno madeira
- 1decilitrVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
68 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
731 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Rozpálíme velkou pánev, orestujeme na ní slaninu, pak přidáme máslo, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, česnek a žampiony. Opečeme dozlatova.
- 3Nakonec přimícháme sušené brusinky, strouhanku, pomerančovou kůru, promícháme a přilijeme trošku vody. Pak přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.
- 4Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Roštěnec očistíme, rozřízneme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed masa klademe připravenou směs ze slaniny a žampionů, srolujeme a zajistíme pomocí kuchyňské nitě.
- 5V pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak vložíme pekáč i s rolkou do trouby a pečeme 105 minut. Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
- 6Výpek z masa nalijeme do kastrůlku, přilijeme zeleninový vývar, madeiru a povaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku zahustíme máslem, škrobem a dobře promícháme.
- 7Maso krájíme na plátky, servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.