Hovězí rolka plněná žampiony a brusinkami

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1119 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
68 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
731 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Rozpálíme velkou pánev, orestujeme na ní slaninu, pak přidáme máslo, nadrobno pokrájenou červenou cibuli, česnek a žampiony. Opečeme dozlatova.
  • 3
    Nakonec přimícháme sušené brusinky, strouhanku, pomerančovou kůru, promícháme a přilijeme trošku vody. Pak přimícháme najemno nasekanou pažitku, osolíme a opepříme.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Roštěnec očistíme, rozřízneme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed masa klademe připravenou směs ze slaniny a žampionů, srolujeme a zajistíme pomocí kuchyňské nitě.
  • 5
    V pekáči rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak vložíme pekáč i s rolkou do trouby a pečeme 105 minut. Maso vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.
  • 6
    Výpek z masa nalijeme do kastrůlku, přilijeme zeleninový vývar, madeiru a povaříme asi 10 minut. Nakonec omáčku zahustíme máslem, škrobem a dobře promícháme.
  • 7
    Maso krájíme na plátky, servírujeme na talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.